IMG_9628
Kursus Perniagaan Mengikut Perspektif Islam

BIDANG TUGAS

1. Mengkaji dan menilai proposal projek berbentuk pelaburan ( Timur Tengah ) dan apa jua projek – projek akan dijalankan serta bersedia memberi khidmat nasihat /penerangan kepada pelanggan.
2. Sebagai platform kepada individu – individu yang ingin berkerjasama dalam mewujudkan perkongsian pintar bagi menyumbang kepakaran atau bidang yang diceburi serta melihat apakah peranan yang perlu dimainkan oleh tiap – tiap pihak supaya jalinan muamalah tidak terhenti pada satu – satu tempat sahaja.
IMG-20160103-WA0000
Program Alharamain Assyarifain ( Hafazan )
3. Pemudah cara kepada pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke Timur Tengah, seperti Madinah, Makkah ,Jordan, dll.
IMG-20160101-WA0014
Program Bersama Masjidil Haram,Makkah alMukarramah
4. Melaksanakan program-program berbentuk seminar, kursus,pameran dan latihan di Makkah Al Mukarramah dan Madinah Al Munawwarah.
5. Merangka dan melaksanakan program – program singkat berbentuk Program Khas , Kursus dan Seminar di Makkah Al Mukarramah dan Madinah Al Munawwarah
6. Menguruskan program-program / acara berbentuk Ibadah, Ilmiah dan Kebajikan seperti Umrah & Haji, Motivasi , Kembara Amal ,Korban dan Aqiqah dengan kerjasama badan-badan korporat yang lain yang turut sama berganding bahu.
8. Membantu meningkatkan potensi Modal Insan dalam masyarakat setempat sebagai khidmat sosial korporat sebagai satu sumbangan dua hala antara syarikat korporat dan masyarakat.
20151225_091850
Program Alharamain Assyarifain ( Halaqah alQuran)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *